Lær om livet ombord på flådens flagskib under den kolde krig -
PEDER SKRAM. Fartøjet var bygget til at lede en kampgruppe af
krigsskibe, bestående af korvetter, missiltorpedobåde, ubåde og
minelæggere.

En unik oplevelse i Københavns Havn!Lær om livet ombord på flådens flagskib under den kolde krig -
PEDER SKRAM. Fartøjet var bygget til at lede en kampgruppe af
krigsskibe, bestående af korvetter, missiltorpedobåde, ubåde og
minelæggere.

En unik oplevelse i Københavns Havn!

VÅBENSYSTEMER

I dette udstillingsrum fortælles om fregattens mange komplicerede våbensystemer og hvordan de styres. Missilsystemerne ombord er Seasparrow, der anvendes mod fly og missiler og Harpoon, der anvendes mod andre skibe. Sidstnævnte er kendt for missiluheldet i 1982, hvor et Harpoonmissil blev affyret ved en teknisk fejl. Selve uheldet bliver vist i et andet udstillingsrum.

 

Fregattens andre aktive og passive våbensystemer bliver også vist her. Hovedarmeringen med det store dobbelte 127 mm. kanontårn, der kunne skyde granater, der vejede 24 kg., ud på en afstand på 16 km. og med en skud hastighed på 15 skud i minuttet . Oprindelig var der et kanontårn mere, men det blev udtaget til fordel for Harpoon missilerne. Luftværnskanonerne med henholdsvis fire styk enkeltløbede 40 mm. kanoner og fire styk enkeltløbede 20 mm. kanoner. Sidstnævnte var primært beregnet til nærforsvar af fregatten.

 

Derudover havde fregatten forskellige passive forsvarssystemer. Dels elektroniske til at vildlede fjendens radarsyatemer, dels et 103 mm. raketstyr til affyring af enten flares (faldskærmsblus) til belysning af sømål, dels såkaldte chaff´s, som udskød radarvilsledende materiale, som kunne "snyde" missiler der blev afskud mod fregatten eller andre skibe omkring denne. Rækkevidden var 12 km. og chaff-skyerne kunne hænge i luften op til 60 minutter. Endvidere havde fregatten også et passivt system til at vildlede torpedoer, der blev afskudt mod fregatten.

 

 2018-08-05